1 maj 2014
15:00

Hovslätts IK Dam

Referat: Ormaryds IF - Hovslätts IK Dam

Hovslätt reste till Ormaryd för att spela säsongens första bortamatch och visste redan på förhand att det skulle bli en tuff match, då Ormaryd är ett mycket bra lag. Och mycket riktigt var det hemmalaget som tog tag i taktpinnen och dominerade spelet under hela första halvlek. Hovslätt hade inte så mycket av spelet och kom bara tilll ett riktigt avslut mot mål under de första 45 minuterna. Men man kämpade på bra och lyckades hindra Ormaryd från att göra mål, och gick till halvtidsvila med 0-0 på resultattavlan.

I andra halvlek kom Hovslätt in mer i matchen och stod upp bra mot Ormaryd, som trots sina många målchanser inte lyckades få in bollen i nätet. Klockan tickade upp mot 90 minuter och matchen såg ut att sluta mållös. Men med fyra minuter kvar av matchen gjorde Ormaryd 1-0 ur misstänkt offsideläge, och detta blev då även matchens slutresultat.

En förlust är ju aldrig rolig, men detta resultat är ändå inget som Hovslätt ska skämmas över då man höll sig till sin förutbestämda plan under hela matchens gång och var ytterst nära att få med sig ett oavgjort resultat. Extra beröm tilldelas målvakten Elinore Rönnberg som (som vanligt) gör en kanonmatch och är den som håller kvar Hovslätt i matchen.

Nu tar vi nya tag inför nästa veckas cupmatch mot Westbo United!

lör 9 aug 2014, 17:00 Hovslätts IK Dam - Ormaryds IF 0 - 3